Hoe je een lamp tekent in zes eenvoudige stappen

Lampen zijn een van de meest veelzijdige accessoires in een huis. Ze voegen warmte en sfeer toe aan de kamer, verbeteren het decor, zorgen voor taakverlichting, besparen ruimte en zijn energiezuinig. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen en ontwerpen, voor elke smaak. Van sculpturale reflectoren tot betoverende lichtbollen, er is voor ieder wat wils.

Traditioneel werden lampen Rilahouse gemaakt van brandbare materialen zoals was of kerosine. De pit werd doordrenkt met olie en aangestoken om licht te creëren. Sommige lampen worden op zichzelf beschouwd als kunstwerken, met ingewikkelde ontwerpen en prachtig glas. Ze worden vaak tentoongesteld in musea of als onderdeel van een kunstcollectie.

Moderne tafellampen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, kleuren en ontwerpen, passend bij elk huis of kantoor. Ze kunnen zelfs functies hebben zoals ingebouwde USB-poorten voor het opladen van elektronische apparaten. Bovendien hebben sommige de mogelijkheid om met slechts een druk op de knop van kleur te veranderen of te synchroniseren met muziek. Dit soort tafellampen staan bekend als smart of connected.

Terwijl de meeste mensen tafellampen als gebruiksvoorwerpen beschouwen, kunnen ze ook dienen als meubelstuk of decoratieve elementen. De stijl van een lamp kan het hele ontwerp van een kamer beïnvloeden, van de vorm tot de kleur en textuur. Een lamp met een gebogen of organische vorm kan bijvoorbeeld de hoekige lijnen van een kamer verzachten, waardoor harmonie en balans ontstaat. Terwijl een lamp met een gedurfde, geometrische vorm drama en spanning aan een kamer kan toevoegen.

Een tafellamp kan op vele manieren gebruikt worden, van het lezen van een boek tot het genieten van een etentje met vrienden. Hij kan op een nachtkastje, bureau of een ander oppervlak worden geplaatst en zorgt voor een zachte gloed om de sfeer van een kamer te versterken. Het kan ook worden gebruikt als decoratief element of om schilderijen en foto’s te verlichten.

In deze tutorial over het tekenen van lampen leer je in zes eenvoudige stappen hoe je een lamp tekent. Het is perfect voor beginners of voor iedereen die wil leren hoe je een lamp schetst. Om te beginnen heb je een potlood en een stuk papier nodig. Zorg ervoor dat u lichte lijnen gebruikt die gemakkelijk kunnen worden gewist voor het geval u een correctie moet aanbrengen. Je kunt deze lijnen later ook donkerder maken met een pen of stift.

Nadat u de omtrek van de lamp heeft getekend, kunt u meer details toevoegen. Teken een cirkel in het midden van de pagina voor de basis en nog een kleinere cirkel erbovenop voor de schaduw. Trek een rechte lijn vanuit het midden van de pagina en een rechthoek eronder om de hals van de lamp te creëren. Teken ten slotte een kleine cirkel op de onderkant van de rechthoek om de fitting voor de lamp te creëren.

De Govee tafellamp is een geweldige optie voor elk lichtontwerpproject. Het is een slimme lamp die verbinding kan maken met je wifi-thuisnetwerk en spraakbediening ondersteunt via Google Assistant of Alexa. Het biedt keuze uit 16 miljoen kleuren, waardoor het een uitstekende keuze is voor kunstenaars en grafisch ontwerpers. Het is ook compatibel met andere slimme apparaten, zoals laptops en tablets. Deze functie maakt het eenvoudiger om de lichttoon in uw werkruimte te personaliseren en de hele dag productief te blijven.