Wat is modern interieurontwerp?

wat is moderne eigentijdse stijl

Ondanks de relatief recente oprichting, is hedendaags interieurontwerp een vrij goed gedefinieerde stijl. Hoewel het leent van oudere stijlen zoals modernisme, minimalisme en art deco, zijn er specifieke elementen die hedendaags design onderscheiden van zijn voorgangers. Neutrale paletten, strakke lijnen en organische silhouetten zijn prominente kenmerken van deze populaire stijl Iduvel.

Als je geïnteresseerd bent in het creëren van een eigentijdse ruimte, zou je moeten overwegen meubelstukken te kiezen met strakke lijnen die gestroomlijnd en sculpturaal zijn. Je kunt ook houtaccenten gebruiken om warmte en aardsheid toe te voegen. Als je de voorkeur geeft aan een meer formele look, kies dan voor strakke metalen stukken zoals salontafels en dressoirs.

Een ander gemeenschappelijk kenmerk van hedendaagse ruimtes is de open plattegrond. U zult vaak minder muren zien die kamers scheiden, waardoor de ruimte groter en uitnodigender kan aanvoelen. Open plattegronden zijn ideaal om de keuken, eetkamer en woonkamer samen te brengen, en ze kunnen worden verbeterd door een neutraal gekleurd vloerkleed om deze verschillende ruimtes van elkaar te onderscheiden.

Terwijl minimalisme zijn tijd had, resoneert less-is-more zeker in de hedendaagse designwereld. Minder rommel betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het balanceren van je interieur met bijpassende vazen en kandelaars. In plaats daarvan laat een minimalistische benadering het ontwerp voor zichzelf spreken. Dit zorgt voor een meer ontspannen en gezellige leefomgeving die perfect is voor moderne woningen.

Groen is een kleur die een kenmerk is geworden van het hedendaagse interieur. De populariteit is te danken aan de groeiende belangstelling voor duurzaamheid en milieuvriendelijk ontwerp, en het kan worden verwerkt met natuurlijke materialen zoals hout en steen. Het is ook een geweldige optie om een warme en gastvrije sfeer te creëren, vooral door het gebruik van bladgroen of rijke juweeltinten.

In tegenstelling tot het grimmige minimalisme van het modernisme, zijn hedendaagse ontwerpen niet bang om te pronken met persoonlijkheid door middel van accenten en kunstwerken. Een fotowand met een paar gedurfdere schilderijen of een moderne sculptuur zijn uitstekende manieren om een vleugje van deze stijl aan je ruimte toe te voegen.

Naast de eerder genoemde aardetinten bevat het hedendaagse interieurontwerp vaak andere neutrale kleuren die lijken op die in de natuur. Zachte grijstinten, zandbruin en houtskoolzwart zijn enkele tinten die een gevoel van vrede in een ruimte kunnen brengen. Als je all-in gaat met je eigentijdse kleurenpalet, overweeg dan om neutrale tinten te combineren met fris wit en gedurfde accenttinten zoals groenblauw, felrood of brandweergeel.

Het is belangrijk om te onthouden dat hedendaagse fotografie niet alleen over digitale of filmtechnologie gaat – veel hedendaagse fotografen gebruiken traditionele technieken zoals nat collodion. Een van de beste voorbeelden hiervan is het werk van Katrina Yu, dat werkelijkheid met fantasie vermengt om verbluffende zelfportretten te creëren. Andere beroemde hedendaagse kunstenaars zijn fotograaf Steve McCurry, die bekend staat om het vastleggen van intieme beelden van traditionele onderwerpen zoals Afghaanse meisjes.