Easy Christmas Eve Dinner Ideas

kerstavonddiner

De nachten mogen dan lang en donker zijn in deze tijd van het jaar, maar kerstavonddiners hoeven dat niet te zijn. Van een eenvoudige braadpan tot een decadente divan met kip tot een vegetarische manicotti, we hebben alle eenvoudige recepten voor de feestdagen die je nodig hebt voor een stressvrije kerstavondmaaltijd.

Als je geen zin hebt in gedoe met een uitgebreid diner, dan is dit eenvoudige avondmaal van bladerdeeg de perfecte oplossing. De gebakken aardappelen en groenten worden perfect krokant, terwijl de kip sappig en smaakvol is. Het beste van alles is dat het het soort gerecht is dat je van tevoren kunt maken en opwarmen wanneer de gasten arriveren.

Een stevige zeevruchtensoep is altijd een goede keuze voor kerstavond, vooral als het drie soorten zeevruchten bevat: kokkels, garnalen en krabvlees. Deze versie van de klassieke soep is rijk en geruststellend, maar ook gemakkelijk te maken dankzij de hulp van een slowcooker.

Ondanks het feit dat het niet traditioneel Italiaans is, omarmen veel families het Feest van de Zeven Vissen op kerstavond als een manier om contact te maken met Italië en hun Italiaanse erfgoed. Deze light-versie van het feestmaal is een heerlijk aperitief dat de liefhebbers van zeevruchten aan je tafel tevreden zal stellen en is gemakkelijk te bereiden in de slowcooker.

Het is een beetje een familietraditie om op kerstavond een speciaal cadeau te openen, en het serveren van een grote hoeveelheid snacks is een geweldige manier om je gasten te vermaken terwijl je dat doet. Deze makkelijk te grazen schotel is gemaakt met makkelijk te bereiden hapjes als kaas en crackers, gerookte zalm en zachte kaas, mini saucijzenbroodjes, brood en kerstdips.

Als uw gezin wat meer kieskeurig is als het om kersteten gaat, zal deze verfijnde kijk op pasta Bolognese zeker indruk maken. Dit verrukkelijke recept is een mix van traditionele smaken waar iedereen van houdt met een paar wendingen voor extra opwinding.

De vleesliefhebbers aan je tafel zullen niet teleurgesteld zijn met dit eenvoudige maar indrukwekkende kerstavonddiner. Het is een medley van vlees en groenten die binnen enkele minuten kan worden bereid, en het zal genoeg zijn om iedereen te vullen voordat ze hun cadeautjes krijgen.

Het is geen kerstdiner zonder een zoet einde, en dit decadente dessert zal zelfs de meest onverzadigbare eters tevreden stellen. Deze chocoladepudding is helemaal opnieuw gemaakt, dus niet te zwaar of moeilijk te verteren, en wordt overgoten met een garnituur van verse aardbeien.

Als u op zoek bent naar een restaurant om de feestdagen te vieren, biedt City Perch Kitchen + Bar een vast viergangenmenu voor kerstavond en eerste kerstdag. Dit feestelijke feestmaal is ontworpen door chef-kok Sherry Yard en bevat een voorgerecht van Spinazie en Ricotta Gnudi, evenals een keuze aan hoofdgerechten zoals de Herb-Crusted Prime Rib met yukon gold-aardappelen, gebakken knoflookspinazie en mierikswortelcreme fraiche of de pankokorst heilbot met preipuree, prosciuttovinaigrette en nebbiolosap. Voor de grote finale is er een trio van desserts, waaronder Chocolade Hazelnoot, Robiolina en Pistache Cheesecake, om de avond met een knaller af te sluiten.