Vervangende onderdelen voor vloerlampen

vloerlamp vervangende onderdelen

Of u nu een oude lampenkap vervangt die tekenen van slijtage vertoont of een klassiek stuk wilt opknappen, er zijn veel opties beschikbaar als het gaat om vervangende onderdelen voor vloerlampen. Er is ook een grote verscheidenheid aan lampvoetstijlen om te overwegen, en elk heeft de neiging om een bepaald ontwerp of een bepaalde vorm te volgen die het meest geschikt is voor een bepaald type kamer of gebruik. Bij het kiezen van een vloerlamp is het belangrijk om rekening te houden met de drie belangrijkste verlichtingslagen die een kamer nodig heeft: sfeer, taak en accent. Het hebben van de juiste lamp kan u helpen het gewenste helderheidsniveau te bereiken en de perfecte sfeer voor elke ruimte te creëren.

Over het algemeen zal een vloerlamp helderder zijn dan een tafellamp en ongeveer twee keer zoveel licht geven. Dit komt omdat de voet van een lamp veel meer ruimte heeft om het licht te verspreiden dan een tafellamp. Om deze reden kun je verwachten dat je meer betaalt voor een vloerlamp dan voor een eenvoudige tafellamp.

De meest voorkomende soorten vloerlampen zijn leeslampen, zaklampen en booglampen. Een leeslamp heeft meestal een gebogen kop die meer direct en gefocust licht geeft voor het gebied eronder. Het kan een kantelbare kap of een flexibele arm hebben, zodat u het licht naar behoefte kunt richten. Dit soort vloerlampen worden meestal naast een bank, stoel of andere zithoek geplaatst en dienen als goed leeslicht.

Torchiere vloerlampen hebben een meer traditionele uitstraling en zijn over het algemeen de hoogste van de belangrijkste typen vloerlampen. Ze hebben een kap die meestal naar boven kantelt en doorschijnend is om een deel van het licht door te laten. Dit helpt om het licht te verspreiden en het plafond en de gebieden erboven te verlichten. Vaak hebben deze lampen een trekkoord of schakelaar om de helderheid van het licht te regelen.

Sommige staande lampen hebben planken in het middengedeelte van hun palen die kunnen worden gebruikt om lichte voorwerpen zoals boeken of tijdschriften op te bergen. Ze kunnen een geweldige manier zijn om een woonkamer of studeerkamer netjes en georganiseerd te houden en tegelijkertijd voor verlichting te zorgen waar dat nodig is.

Ten slotte zijn er ook boog-vloerlampen met een paal die omhoog gaat en dan een boog maakt en weer naar beneden buigt. Deze worden meestal boven een bank of een soortgelijke zithoek geplaatst en zullen het licht naar beneden richten. Deze zijn goed voor plaatselijke taakverlichting en kunnen worden gebruikt in plaats van andere meer algemene plafond- of wandlampen. Er zijn verschillende andere soorten vloerlampen, maar ze volgen allemaal een vergelijkbaar patroon qua vorm en stijl en kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de andere verlichtingsarmaturen in de kamer en hoe ze zullen worden gebruikt voordat je een vloerlamp kiest.