wandlamp tom dixon

Tom Dixon is een Britse ontwerper met een indrukwekkend werkportfolio. Hij heeft een breed scala aan producten gemaakt, waaronder meubels, verlichting en huishoudelijke artikelen. Veel van zijn ontwerpen zijn gewild bij designliefhebbers over de hele wereld.

De Beat-serie, die Tom Dixon in 2002 introduceerde, bestaat uit een set vloer- en tafellampen en een wandlamp. Ze zijn handgemaakt in messing. Elk heeft zijn eigen onderscheidende kenmerken. Door de draaibare kop op de vloerlamp kan deze bijvoorbeeld worden aangepast om de lichtstraal te richten. Ook de binnenkant van de wandlamp heeft een kenmerkend hamerslagpatroon. Dit is een duidelijke indicatie dat de makers enige tijd hebben genomen om de esthetiek van traditionele Indiase watervaten te bestuderen.

Er zijn zes verschillende modellen in de serie. Daarnaast is er een grote variatie aan lampenkappen. Van de suggestieve naam Melt tot de slanke en slanke hanger, elk heeft zijn eigen speciale kenmerken.

Het is gemakkelijk in te zien waarom deze tom dixon-replica zo populair is. Het is eenvoudig in concept, maar toch uiterst veelzijdig. Je kunt hem aan het plafond hangen of op een tafel zetten. Bovendien is het een geweldige keuze voor elke kamer in huis. Het is trouwens ook een perfect decoratief stuk om naast je bed te zetten.

Een van de meest interessante kenmerken van de tom dixon beatlamp is de boog van de lamp. Door een halfdoorschijnende steen te gebruiken, werpt het een patroon van reflecties op de muur erachter. Een andere leuke feature is het gebruik van een glasplaat.

Tom Dixon is een eigentijds design-buitenbeentje die erom bekend staat zichzelf opnieuw uit te vinden met elk nieuw designseizoen. Zijn werk is te zien geweest in de musea V&A en Pompidou. En hij heeft een OBE ontvangen voor zijn bijdragen aan design. Als je indruk wilt maken met je decor, is er geen betere keuze dan een Tom Dixon-beat.

Hoewel de meest populaire versie van de Beat wandlamp de sculpturale versie is, kun je ook een eenvoudiger model vinden. Al deze modellen worden geleverd met gratis lampen.

Het nieuwste ontwerp van Tom Dixon is een verrassend veelzijdig stuk. Het is een goede keuze voor een woonkamer, kantoor of zelfs slaapkamer. Met zijn slanke buisontwerp zorgt hij ervoor dat het licht niet alleen helder maar ook geconcentreerd is. Afgezien van zijn opvallende esthetiek, is hij ook gemaakt van massief messing. Dat maakt het een uitstekende keuze voor wie het licht van de lamp graag wil kunnen aanpassen.

Of je nu kiest voor de vloer- of tafelversie, de tom dixon beat wandlamp is zeker een gespreksaanzet. Maar vergeet ook niet de rest van de Beat-collectie te bekijken. Je vindt zeker iets dat bij jouw stijl past.

Als u op zoek bent naar een stijlvolle verlichtingsoptie die de bank niet kapot zal maken, lijdt het geen twijfel dat de Tom Dixon Beat-lamp de juiste keuze is. Met een verstelbare kop, een warme gouden tint aan de binnenkant en een hamerpatroon zul je zeker onder de indruk zijn.