moderne stijl valletjes

Volants in moderne stijl kunnen een geweldige manier zijn om textuur en visuele interesse aan uw ramen toe te voegen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende patronen en stoffen en kunnen op bestelling worden gemaakt voor uw specifieke raamgrootte en -vorm.

Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor nieuwe raambekleding, waaronder het kleurenpalet, de ontwerpkwaliteit en het algehele uiterlijk van de volant. Deze factoren kunnen helpen bepalen of de volant een centraal punt zal zijn, of dat deze alleen zal opgaan in andere decorelementen en zal functioneren als een essentieel onderdeel van de kamer.

Palet:

Een van de beste aspecten van valletjes is dat ze huiseigenaren in staat stellen gedurfde tinten in hun interieur te introduceren. Je moet echter oppassen dat je niet overboord gaat. Kies liever kleuren die rustig of subtiel zijn, en zorg ervoor dat u een stof kiest die bestand is tegen slijtage zonder tekenen van slijtage te vertonen.

Ontwerp:

Een andere belangrijke factor bij het bepalen van het ontwerp van een volant is hoe deze wordt gemonteerd. Idealiter zou het buiten het lijstwerk worden gehangen, maar dat is niet altijd mogelijk in oudere huizen of huizen met eigenzinnige details.

De volant moet ook lang genoeg zijn om mooi te draperen en te plooien. Een goede vuistregel is om een volant te kopen die een derde tot de helft van de lengte van uw raam is. Deze extra lengte helpt de volant rond het raam te laten vallen en maakt het mogelijk om eventuele hardware of geboorde gaten te verbergen.

Qua uitstraling hoort een volant strakke lijnen te hebben. In plaats van lukraak stof op te stapelen, creëren ontwerpers bijvoorbeeld graag op maat gemaakte looks die weloverwogen en goed doordacht zijn.

Een goede volant is ook gemaakt van stevige materialen, zodat hij niet snel beschadigd raakt als een kind of huisdier hem van de muur stoot. Dit kan ervoor zorgen dat de volant nog vele jaren meegaat.

Materiaal:

De meeste moderne valletjes zijn gemaakt van katoen, chintz (een hoogglans katoen) of geweven polyester met een patroon in de stof geweven. Deze stoffen zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, maar ze kunnen duurder zijn dan andere raambekleding.

Andere stofopties zijn jacquards, geweven chenille en zelfs zijde. Deze stoffen zijn niet zo duurzaam en kunnen niet met water worden afgeveegd, dus ze zijn misschien niet de beste optie voor kinderen of huisdieren.

Patroon:

Overweeg voor een moderne look een volant te kiezen met een eenvoudige of geometrische print die niet te druk is. Deze valletjes passen bij de meeste decoratiestijlen, van traditioneel tot eigentijds.

Als je een meer rustieke uitstraling wilt, probeer dan een geborgen houten plank met een gestencild ontwerp om je keukenraam te bedekken. Mary van At Home on the Bay deed precies dat, wat resulteerde in een stijlvolle volant die licht door de keuken laat stromen maar er niet al te mager uitziet.

U kunt ook een glas-in-loodpaneel uitproberen om uw ramen te versieren. Dit is een goedkoop project en het is heel eenvoudig om te doen. Het is een geweldige manier om je favoriete kunst of verzamelobjecten op een onverwachte en mooie manier te laten zien.