Staande lamp met afstandsbediening – perfect voor in huis

Of je nu een donkere hoek wilt verlichten of je favoriete leeshoekje extra wilt verlichten, een vloerlamp met afstandsbediening biedt precies de juiste hoeveelheid functionaliteit. Deze veelzijdige verlichtingsarmaturen zijn er in verschillende vormen, stijlen en kleuren, dus je kunt er een vinden die bij je huis past.

De perfecte pasvorm voor uw ruimte

Afhankelijk van uw behoeften, kan de stijl van de vloerlamp die u kiest de esthetische aantrekkingskracht van uw ruimte maken of breken. Hoewel sommige modellen zijn ontworpen om meubels te accentueren of een decor aan te vullen, vallen andere op zichzelf op. Met een vloerlamp met afstandsbediening kun je de helderheid aanpassen of instellen dat hij automatisch uitschakelt in een opwelling, zodat je controle hebt over de verlichting van je ruimte zonder dat je uit je stoel hoeft te komen.

Een Torchier-vloerlamp heeft de toepasselijke naam omdat de fakkelachtige vorm het licht naar boven richt, wat zorgt voor de perfecte sfeerverlichting zonder veel ruimte op uw vloer in beslag te nemen. Het diffuse licht is zacht en rustgevend, waardoor het een geweldige aanvulling is op elke kamer waar je algemene verlichting wilt.

De hoogte van de lamp is belangrijk

De ideale hoogte voor een staande lamp hangt af van hoeveel ruimte je hebt, en de grootte van de andere lampen in de kamer. Een groter model is meestal het beste, omdat het meer licht door de kamer verspreidt, terwijl een korter model misschien te dicht bij andere lampen staat.

Om de perfecte lamp te kiezen, meet u de hoogte van waar u hem wilt plaatsen en zorgt u ervoor dat hij op of onder ooghoogte is, omdat de kap verblindt als hij te hoog is. U kunt ook overwegen hoe u het gaat gebruiken, aangezien u wilt dat de schaduw in de buurt is van waar u gaat zitten.

Sommige vloerlampen hebben meerdere lampen onder een enkele kap, terwijl andere meerdere individuele lampen hebben die kunnen worden verplaatst om de gewenste hoeveelheid verlichting te bieden voor uw specifieke behoeften. Boomlampen hebben bijvoorbeeld veel kleine gloeilampen onder een enkele kap die overal kunnen worden geplaatst om de perfecte hoeveelheid verlichting in uw kamer te geven.

Andere soorten vloerlampen kunnen wat geavanceerder zijn, zoals zesvoudige en driekleurige vloerlampen. Deze lampen zijn bedoeld om de perfecte hoeveelheid verlichting voor uw ruimte te bieden, waarbij elke individuele lamp een andere kleur en intensiteit heeft.

Een vloerlamp met drie kleuren heeft bijvoorbeeld doorgaans drie lampen (warm wit, puur wit en koel wit) die kunnen worden aangepast om precies het soort licht te produceren dat u nodig heeft voor een bepaalde taak. Ze zijn meestal ook energiezuiniger dan traditionele lampen, dus u kunt geld besparen op uw elektriciteitsrekening.

Dimbare LED-vloerlampen zijn een geweldige manier om de sfeer van uw ruimte in een handomdraai te veranderen. Sommige modellen hebben een dimmerschakelaar of draaiknop om de intensiteit van het licht te wijzigen, terwijl andere lampen zijn uitgerust met een afstandsbediening waarmee je de helderheid van een afstand kunt wijzigen.