Is meubilair een vast actief?

birch

is meubilair een vaste waarde

Meubilair is het woord dat wordt gebruikt om verplaatsbare objecten te beschrijven die een verscheidenheid aan activiteiten ondersteunen. Voorbeelden zijn stoelen, tafels, bureaus en krukken. Deze kunnen worden gekocht als onderdeel van een project voor woningverbetering of voor een bedrijf, en zijn vaak gemaakt van hout, metaal, plastic of andere materialen.

‘Meubels’ en ‘meubels’ worden ook gebruikt om te verwijzen naar items die deel uitmaken van het interieur of exterieur van een gebouw. Dit kunnen meubels zijn zoals banken, stoelen en tafels, of andere armaturen zoals gootstenen en kastwanden.

In de zakenwereld wordt de term ‘meubels’ meestal gebruikt om te verwijzen naar kantoormeubilair. Over het algemeen is het kantoormeubilair van een bedrijf een aanwinst.

Een vast activum is een item dat een bedrijf bezit en gebruikt in zijn dagelijkse activiteiten, en dat een gebruiksduur heeft van meer dan een jaar. Dit verschilt van kortetermijnactiva, die snel in contanten kunnen worden omgezet.

Grond is een vast actief, hoewel het kan worden aangehouden voor speculatie of wederverkoop (zoals onroerend goed dat eigendom is van vastgoedbedrijven). Vaste gebouwen, zoals kantoorgebouwen, fabrieken en werkplaatsen, worden ook als vaste activa beschouwd.

Andere materiële vaste activa omvatten computers, machines en uitrusting. Voertuigen, zoals auto’s, vrachtwagens en tractoren, zijn ook vaste activa.

Er zijn ook items die niet tastbaar zijn, maar die als activa worden beschouwd, zoals contracten, intellectueel eigendom en softwarelicenties. Deze worden doorgaans niet opgenomen in de rekening vaste activa op een balans.

De eerste stap om deze items te verantwoorden, is het opstellen van een kapitalisatiebeleid dat een drempelbedrag in dollars vaststelt voor het bedrag van een actief dat moet worden geactiveerd en afgeschreven over de gebruiksduur. Zodra dit is bepaald, kan het bedrijf een lineaire methode volgen voor het berekenen van de afschrijving.

Bovendien moet een bedrijf kopieën bewaren van facturen voor aankopen die het als een vast activum beschouwt. Dit zou het bedrijf moeten helpen de kosten van vaste activa in de loop van de tijd te bewaken en te volgen.

Als het gaat om de vaste activa van een bedrijf, is het belangrijkste om ervoor te zorgen dat ze worden geregistreerd op een manier die de werkelijke kosten het beste weergeeft. Over het algemeen is de beste manier om dit te doen het maken van een activaschema, waarin alle activa worden vermeld die zijn opgenomen in de rekening voor vaste activa en hun geschatte kosten.

Nadat een activaschema is opgesteld, moet een bedrijf beginnen met het opstellen van de jaarrekening voor de boekhoudperiode waarin de activa zijn verworven. Dit omvat het bepalen welke vaste activa worden geclassificeerd als ‘Vaste activa’ en welke als ‘Uitgaven’ op de balans worden geboekt.

Om te bepalen hoe de rekening voor vaste activa moet worden genoemd, moet het bedrijf de activa groeperen in categorieën die hun functie weerspiegelen en ze vervolgens dienovereenkomstig een naam geven. Meestal wordt dit gedaan door een rekeningtitel aan te maken in het activagedeelte van de balans van het bedrijf.

De groep vaste activa wordt bij grotere operaties gewoonlijk ‘materieel, materieel en uitrusting’ of ‘PP&E’ genoemd. Bij kleinere operaties wordt de term ‘FF&E’ vaker gebruikt om deze items te beschrijven.