hoe lang duren meubeltrends

Modetrends worden om de paar maanden uitgewisseld, maar meubel- en interieurtrends kunnen jaren aanhouden. Dit geldt vooral voor de trends die als klassiekers worden beschouwd.

Bijblijven met meubeltrends is niet altijd gemakkelijk, maar het is essentieel om ervoor te zorgen dat uw huis er actueel en stijlvol uitziet. Hoewel het verleidelijk is om een trend te proberen die op dit moment populair is, is het beter om bij tijdloze stukken te blijven. Zo kun je je interieur zo vaak veranderen als je wilt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over wat trendy is en wat niet.

De beste manier om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends, is door een paar verschillende soorten meubels tegelijk te kopen, zegt Amber Scott, directeur ontwerp en strategie voor Mackenzie Collier Interiors in Atlanta. Op deze manier kun je ze verwerken in je ontwerp terwijl je nog genoeg tijd hebt om te beslissen of de stijl iets is dat je echt leuk vindt.

Om ervoor te zorgen dat je nooit vast komt te zitten met een meubelstuk dat gedateerd is, is het belangrijk om de juiste kleuren voor je ruimte te kiezen. Witte muren zien er bijvoorbeeld fris en tijdloos uit, terwijl zwarte accenten opvallend en dramatisch kunnen zijn.

Het is ook een goed idee om een paar verschillende stijlen en kleuren voor je kamer te kiezen. Mix en match bijvoorbeeld een klassiek moderne boerderijstijl met Franse provinciale meubels voor een eclectische look die perfect is voor iedereen.

Een van de beste manieren om bij te blijven met de nieuwste trends, is door meubels te gebruiken die zijn gemaakt van duurzame materialen, adviseert Karen Rohr van Mackenzie Collier Interiors in Atlanta. Dit zijn stukken die het milieu niet beschadigen of andere schade aanrichten, en ze zijn ook betaalbaar.

Een andere meubeltrend die aan populariteit wint, is het gebruik van natuurlijke materialen, aldus Roxy Owens, oprichter en creatief directeur van Society Social in Charlotte, North Carolina. Ze wijst op meubelstukken met textuur, zoals rotan, grasdoek en rieten die tijdloos zijn en blijvend zijn.

Daarnaast is het een goed idee om te kiezen voor materialen die biologisch en milieuvriendelijk zijn, zoals hout en steen. Deze zijn duurzamer dan synthetische materialen en kunnen helpen uw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Voor veel huiseigenaren bestaat een groot deel van hun interieur uit het kiezen van de juiste meubels. Of het nu gaat om een bank, bed of andere meubels, het kiezen van de juiste meubels kan het uiterlijk van je huis en hoe het voelt volledig veranderen.

Het is belangrijk om duurzame, veelzijdige meubels te kiezen die bestand zijn tegen dagelijkse slijtage en comfortabel zijn voor jou en je gezin. Zo geniet je jarenlang van je huis en maak je er een plek van waar je heerlijk tot rust kunt komen.

Hoewel je altijd op de hoogte moet blijven van de nieuwste meubeltrends, is het ook een goed idee om vast te houden aan een paar klassieke kleuren en ontwerpen die nooit uit de mode raken. Zo past een neutraal palet goed in veel ruimtes, terwijl marineblauwe of zwarte accenten een goede keuze zijn voor een moderne look.