Vloerlampen selecteren die de juiste soort gloeilamp gebruiken

Vloerlamp

Vloerlampen zijn er in veel verschillende stijlen en elk gebruikt een specifiek type lamp om het soort verlichting te bieden. De manier waarop een lamp is geconstrueerd, bepaalt welk type lamp hij kan gebruiken en welke functies hij kan hebben, zoals verlichting. B. Dimmen of een vergrotende lens. Het doel van de lamp helpt ook bij het bepalen welk type lamp hij nodig heeft, aangezien verschillende lampen verschillende helderheidsniveaus bieden.

Bij het kiezen van een vloerlamp is het eerste waar u op moet letten het doel. Het kan worden gebruikt voor sfeerverlichting of om te focussen op een taak zoals lezen of werken. Dan moet je beslissen welk wattage nodig is. Het is gemakkelijk om aan te nemen dat een lamp met een hoger wattage helderder is, maar wattage is niet de enige factor in helderheid, je moet ook naar lumen kijken.

Nadat u hebt besloten waarvoor uw lamp zal worden gebruikt, moet u de hoogte bepalen die deze moet bereiken. Enkele van de meest populaire vloerlampmodellen zijn ontworpen om verschillende gloeilampen te kunnen plaatsen en hebben een instelbare hoogte. Dit is een goede keuze voor mensen die hun meubels vaak willen herschikken, omdat je het licht zo dichterbij of verder van de lichtbron kunt plaatsen, afhankelijk van je voorkeur.

Je moet ook kiezen welk type lampenkap je wilt. Een kap kan het uiterlijk van een lamp veranderen en invloed hebben op de hoeveelheid licht die wordt uitgestraald. Kiezen voor een kap met rechte lijnen past goed bij een vloerlamp die een modernere uitstraling heeft, terwijl een ronde kap past bij meer traditionele lampontwerpen.

Een aantal moderne modellen vloerlampen zijn uitgerust met LED-lichtbronnen. Dit zijn zeer energiezuinige lampen die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Ze zijn een geweldige optie voor mensen die graag controle hebben over hun verlichting, omdat ze de kleurtemperatuur kunnen veranderen van warm naar koel, of zelfs een zachte, natuurlijke gloed kunnen creëren. Ze zijn ook geweldig voor mensen met een allergie, omdat ze geen schadelijke gifstoffen in de lucht uitstoten.

Sommige modellen hebben een ingebouwde dimmer of driestandenschakelaar. Dit is een geweldige functie voor diegenen die graag de mogelijkheid hebben om het licht naar behoefte aan te passen van zwak naar helder. Dit is ook een goede eigenschap in een kamer die voor entertainment wordt gebruikt, omdat je de sfeer kunt bepalen met een druk op de knop. U zult waarschijnlijk merken dat veel modellen vloerlampen informatie hebben over hun jaarlijkse elektriciteitsverbruik in hun gebruikershandleidingen. Je zult ook merken dat sommige sensoren hebben die de lichten uitschakelen als er gedurende langere tijd niemand in de kamer is. Dit is een erg handige veiligheidsfunctie in een kamer waar kinderen of huisdieren kunnen spelen.