Een vloerlamp kopen in het VK

Een vloerlamp Homielighting is lang, staat op de grond en biedt typisch een lichtbron voor een deel van de kamer of ruimte. Ze zijn meestal groter dan andere soorten verlichtingsarmaturen, inclusief tafellampen. Afhankelijk van het ontwerp van het armatuur, kan het worden geconfigureerd om het licht naar het plafond te richten of naar beneden over zit- of bureauruimtes. Ze kunnen worden gebruikt als decoratief element of als functionele leesverlichting.

Er zijn veel verschillende soorten vloerlampen beschikbaar, waarbij sommige ontwerpen esthetisch aantrekkelijker zijn dan andere. Ze kunnen een breed scala aan prijzen kosten, van de goedkope en vrolijke die je misschien op Gumtree vindt voor je uni-hallen, tot prachtige stukken die Bobby van Queer Eye zouden doen huilen van jaloezie. Een goede plek om te beginnen is door na te denken over de inrichting van je huis en vervolgens een lamp te kiezen die daarbij past.

Vloerlampen vind je vaak in verschillende stijlen, van eigentijdse strakke bogen tot meer traditionele houten bogen. Er zijn er zelfs een paar die op bomen lijken of een industriële uitstraling hebben. Afhankelijk van het type lamp en de stijl kan het een behoorlijk statement zijn voor je interieur.

Als je op zoek bent naar een meer klassieke of formele optie, dan is een driepoot-vloerlamp geweldig voor een verfijnde en moderne ruimte. Ze hebben een uitgesproken vintage uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ze zijn ook meestal iets goedkoper dan andere, meer eigentijdse opties, waardoor ze een betaalbare manier zijn om wat stijl en karakter aan je huis toe te voegen.

Een torchiere vloerlamp is een ander oud ontwerp, met een kap die naar boven wijst. Hierdoor kun je comfortabel in een stoel lezen of werken en kun je hoeken van een kamer opfleuren. Torchieres zijn bijzonder geschikt voor kamers die niet zo modern zijn, met kleinere ingewikkelde details en meer “chique” elementen in de basis die typerend zijn voor deze stijl.

Boogvormige vloerlampen lijken qua uiterlijk op een torchiere, maar in plaats van een enkel licht aan de bovenkant hebben ze verschillende lampen rond het hoofdgedeelte van de lamp. Dit wekt de indruk van een boom en kan veel hoogte toevoegen aan een kamer, waardoor het ideaal is voor grote ruimtes waar de extra hoogte welkom zou zijn.

Je zult merken dat sommige staande lampen een ingebouwde vergrotende lens in de voet hebben, waardoor ze een handig hulpmiddel zijn om te lezen of om doe-het-zelfprojecten uit te voeren. Deze lampen komen vaker voor in kantooromgevingen omdat ze kunnen helpen bij concentratie en focus.

Tot slot vind je soms vloerlampen met een eigen schakelaar, wat betekent dat je niet afhankelijk bent van je standaard lichtschakelaars om ze aan en uit te zetten. Deze zijn vooral handig als uw kamer meerdere staande lampen heeft die tegelijkertijd moeten worden ingeschakeld. Of sluit ze aan op een lichtschakelaar, zodat de lamp tegelijk met je andere lampen aangaat.