De nieuwe keuken 56 in Camelback Mountain

kitchen 56

Tot voor kort was keuken 56 een paars geschilderde doorn in het oog op de hoek van Indian School en 56th Street. Vijf maanden geleden ging het weer open als Vatra Grillhouse, maar na een teleurstellende ontvangst doopte eigenaar Jay Leitson het restaurant om tot Kitchen 56, een knipoog naar het adres en een hint naar het eten.

Het menu richt zich op comfort-foodie-gerechten en een paar ambachtelijke cocktails, die allemaal worden geserveerd in een ruime eetzaal die de herkomst van het gebouw als tankstation eer aandoet. De stalen plafondbalken zijn zichtbaar, terwijl een muur van ramen een verrassend uitzicht biedt op Camelback Mountain.

In de keuken serveert chef-kok Izzy Schachner diverse lunchmogelijkheden. Een aangename houtgestookte pizza met geitenkaas, lente-uitjes, knoflook en spek op een lichte korst. Een luxe burger combineert zoete uienmarmelade met aardse geroosterde champignons en Fontina-kaas op een briochebroodje, maar het vlees kan wat meer kooktijd gebruiken.

Een eenvoudige maar degelijke selectie van middaggerechten houdt het restaurant bezig. De guacamole is vers en smakelijk, maar het shakshouka-voorgerecht zou smakelijker zijn als het bladerdeeg niet zo vochtig was. De gekruide ricotta die zich vastklampt aan handgemaakte pappardelle vraagt om aandacht, net als het waanzinnig goede langzaam geroosterde varkensvlees. De desserts zijn lekker, maar de bloemloze chocoladetaart moet wat langer in de koelkast staan voordat hij klaar is voor op tafel.