Hoe je ‘stoel’ in het Japans zegt

Er zijn veel redenen om een nieuwe taal te leren. Het geeft je een nieuw perspectief, helpt je in contact te komen met andere culturen en het heeft zelfs gezondheidsvoordelen. Maar misschien wel de belangrijkste reden is dat het nieuwe kansen in het leven opent. Je kunt naar andere landen reizen, met meer mensen communiceren en zelfs een nieuw carrièrepad vinden.

Stoel in het Japans is (isu).

De Japanse taal is geëvolueerd om veel buitenlandse leenwoorden uit het Engels en andere talen op te nemen. Sommige hiervan zijn onderdeel geworden van het standaardvocabulaire, terwijl andere nog steeds alleen in bepaalde regio’s of binnen specifieke gemeenschappen worden gebruikt. Het woord stoel is er een van en komt al in de Japanse literatuur voor vanaf de Edo-periode (1600–1868). Het wordt ook gebruikt in de moderne geschreven taal als zelfstandig naamwoord en werkwoord, in het bijzonder wanneer wordt verwezen naar de zetel van een kantoor of overheidsfunctionaris.