Beste filmrecensie | “Ready Player One”: drie aanzichten van een nerd

“Hoe de film “Ready Player One” evalueren?”

Iemand antwoordde:

In de eerste helft van mijn leven, vijfendertig jaar, heb ik tienduizenden uren besteed aan het kijken naar zoveel films, anime en het spelen van zoveel games. Zei dat ik naïef was, zei dat ik mijn leven had verspild.

Maar ik heb altijd het gevoel dat met zoveel tijd en energie die ik erin heb gestopt, er altijd een missie op me wacht om te voltooien.

Vandaag realiseerde ik me eindelijk dat ik helemaal klaar was om deze film te kijken.

Laten we het vandaag hebben over “Ready Player One”: de drie weergaven van geeks.

Voor het eerst in de geschiedenis heeft iemand zo’n prachtige manier gebruikt om de wereld te presenteren in de ogen van ‘geeks’ zoals filmfans, anime-fans, gamefans, programmeurs en tech-nerds zonder schade aan het publiek. De foto is schokkend en ontroerd door hetzelfde verhaal.

Spielberg, die meer dan zeventig jaar oud is, gebruikte zijn leven in de filmwereld om het “Neverland” in zijn hart te realiseren. “Flying Heroes” bekend!

De film Ready Player One is een liefdesbrief aan geeks.

James Halliday, de oprichter van de virtuele wereld “Oasis” (OASIS) in de film, is een personage dat de kenmerken van Jobs en “Game God” John Carmack combineert. Hij is een heilig bestaan ​​in de hoofden van geeks. Zijn karakter is erg interessant.

In de film heeft Lao Si zorgvuldig veel kleine details “begraven” die het karakter van Halliday weerspiegelen, die licht maar betekenisvol zijn.

From the behavior of the ultimate boss of “Oasis”,Aan het gedrag van de ultieme baas van “Oasis” kunnen we duidelijk zien waar de geeks naar opkijken.

01 Geld definieert prestatie niet

Toen Halliday zijn testament aankondigde, las hij de waarde van “Oasis” van 500 miljard verkeerd als 500.000;

Toen zakenmagnaat Nolan in zijn vroege jaren stagiair was bij Halliday, stelde hij voor om factureringspunten en geldspelerniveaus in het spel in te stellen. Zijn antwoord was: “De koffie die je zet is niet slecht.

Geld zal een echte nerd gewoon niet bevredigen, dat is niet waar hij om geeft.

02″Formalisme” is het meest irritante

I still remember that “Oasis” in the movie held an “Apple-style” press conference. When Halliday Ik herinner me nog dat ‘Oasis’ in de film een ​​persconferentie in ‘Apple-stijl’ hield. Toen Halliday voor het eerst verscheen, maakte hij eerst een grap met de aanwezige media en zei toen langzaam: “Waarom niet… laten we nu beginnen met spelen…

PProducten gemaakt door geeks hebben niet al te veel cosmetische marketing nodig, omdat alle essentie in het product zit!

Bovendien bewijzen Halliday’s warrige haar, altijd scheve bril, anachronistische kleding zijn idee dat uiterlijk en vorm er niet toe doen, ik geef al het goede aan de wereld die ik heb gemaakt.

The richness of a geek’s heart comes from extreme accumulation – have you seen the movies and games De rijkdom van het hart van een nerd komt van extreme accumulatie – heb je de films en games gezien die Halliday voor zijn dood heeft bekeken?

Hoe mooi is de “oase”, hoe rijk is zijn innerlijke wereld!

03 ​​Geeks moeten romantisch en smaakvol zijn

“Heeft deze kristallen bol een schakelaar of afstandsbediening?”

“Wat een grap! Dit is een level 99 artefact dat een spreuk vereist om te activeren!”

Een gevoel van ritueel dat voor gewone mensen moeilijk te begrijpen is – in feite is dit een soort romantiek, een romantiek die uniek is voor geeks.

Geeks beschouwen “producten maken” als artistieke creaties en verstoppen paaseieren op prachtige manieren om te wachten tot “vertrouwens” ze kraken, wat een geavanceerde smaak is.

“Silicon Valley Iron Man” Elon Musk legde ook veel “paaseieren” in het zakenimperium dat hij bouwde.

04 “Houding” is belangrijker dan winnen of verliezen

Alle mensen die alleen worden gedreven door “winnen en verliezen”, zijn de meest saaie en verliezen vanaf het begin.

“Spelen” is de juiste houding, zolang je het proces van spelen kunt waarderen en ervan kunt genieten, in de geekwereld, ben je een winnaar.

ThDit principe begrijpt een 11-jarige kleine nerd.

We weten dat ‘Ready Player One’ een film is die bestaat uit paaseieren – sommigen zeggen dat het er 119 zijn, anderen zeggen 138, en je kunt ze nooit allemaal vinden.

Ik denk dat er ook een van de grootste paaseieren in zit.

Het idee van “Building worlds” wordt herhaaldelijk genoemd in de film. “Oasis” is een wereld gebouwd door Halliday; de film “Ready Player One” is een wereld gebouwd door Spielberg;

Bovendien heeft Spielberg zijn hele leven “de wereld opgebouwd” voor fans – “Jaws”, “Jurassic Park”, “E.T. Alien”, “Raiders of the Lost Ark”, “Back to the Future”, ” Schindler’s List”, “Minderheidsrapport”, “Kunstmatige intelligentie”…

Niet tevreden met de echte wereld? Het maakt niet uit, ik zal een nieuwe wereld creëren, het moet open source zijn, iedereen is welkom om te spelen!

The bHet grootste paasei in Ready Player One is Spielberg zelf.

DBen je er niet achter gekomen? Tussen Halliday’s ogen, een frons en een glimlach, zijn liefde en spijt, zijn laatste wensen… Spielbergs schaduw is overal.

Aan het einde van de film vraagt ​​Wade in Hallidays hut uit zijn kindertijd: “Leef je nog?” Hij antwoordt: “Nee.”

  • Wade zei: “Waarom denk ik dat je nog leeft?
  • De mondhoeken van Halliday gingen iets omhoog enhij zei de meest klassieke regel:
  • “Bedankt voor het spelen van mijn spel.”

Dit is precies waar Spielberg en alle geeks in hun leven naar streven. Het vereeuwigt echte geeks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *