2 punten om de paasei van Marvel’s “Eternals” te analyse

Net als andere Marvel-films, heeft “The Eternal” paaseieren verborgen aan het einde van de film. Als je het nieuws over deze film eerder hebt gevolgd, zou je het een en ander moeten weten over de inhoud van de paaseieren.

Vandaag zal ik de interpretatie van 2 paaseieren met je delen. Ik zal een recensie schrijven van de plot van de film, om eraan te herinneren: er zijn veel spoilers!

Eternals’ Film inhoud

In “The Eternals” werd het concept van kosmische “celestials” (Celestials) geïntroduceerd, het zijn de machtigste wezens in het Marvel-universum.

Maar de reproductie van de “Goden” van het universum is verschrikkelijk: ze kiezen de aarde en implanteren hun eigen zaden in de kern van de planeet, en dan zullen ze intelligente wezens creëren op het oppervlak van de planeet – “Inhumans”, deze organismen blijven zich vermenigvuldigen en ontwikkelen en produceren veel energie.

De “Inhumans” kunnen ook mensen schaden, dus de “Gods” creëerden “Eternals” en lieten ze de “Inhumans” vernietigen om mensen te beschermen.

De leider van de “Eternals”, Ajak gespeeld door Salma Hayek, hoopt dat de “Gods” de aarde kunnen sparen. Haar rebellie maakte “The Gods” boos en beval Ikaris, gespeeld door Richard Madden, om haar naar een groep Inhumans te gooien, en “Ajak” stierf zomaar.

Daarna nam Sersi, gespeeld door Gemma Chan, het stokje over van “Ajak” en werd de leider van “The Eternals”. Maar ze heeft ook sympathie voor mensen en wil de bevelen van de “God” trotseren.

“Icaris” hield zoveel van “Cersei” dat hij het niet kon verdragen haar pijn te doen, dus vloog hij, net als de Icaris in de Griekse mythologie, naar de zon om zichzelf te vernietigen.

Tiamat, de “god” in de aarde, werd door Cersei in een gletsjer veranderd toen hij op het punt stond wakker te worden, maar dit veroorzaakte nog steeds een grote schok voor de aarde, vooral in de oceaan.

Veel fans hebben gespeculeerd dat dit een voorbode is van het verschijnen van de geruchten schurk “Namor the Sub-Mariner” in “Black Panther 2” (Black Panther: Wakanda Forever), die de Marvel-versie “Sea King” wordt genoemd, ook wel bekend als ” Prins van Atlantis”.

Tegen het einde van de film lijkt alles weer in orde te zijn en leiden Cersei en haar nieuwe vriend een fijn leven samen. Maar de boze “kosmische” god – “Arishem” kwam weer naar de aarde en hij nam met geweld “Cersei”, “Kingeo” en “Fastos”.

Cersei’s nieuwe vriendje “Dane Whitman” kijkt op naar de sterren, woede en verwarring vermengen zich in zijn hart, en de film eindigt.

Het is duidelijk dat “The Eternal” een vervolg gaat opnemen. In de strips is “Arishem the Judge” een van de weinige kosmische goden die het recht hebben om te oordelen. Hij kan beslissen welke planeten sterven en welke planeten leven. Als er een vervolg komt, zal de redding van Cersei en anderen van “Arishem the Inquisitor” een belangrijk thema zijn.

eerste paasei

Three Eternals “Thena”, “Makkari” en “Druig” namen het ruimteschip om andere Eternals in het universum te vinden. Terwijl ze het volgende plan bespraken, verscheen het ruimteschip Twee onverwachte gasten.

Een daarvan is Starfox/Eros, gespeeld door popster Harry Styles, waarover we al eerder spraken, een personage uit de Griekse mythologie, en een meer bekende. De Romeinse naam is ‘Cupido’.

In de Griekse mythologie is “Eros” een mooie jongen met vleugels en een pijl en boog. Hij is de zoon van Aphrodite (Venus), de god van de liefde. Degenen die door zijn gouden pijl worden neergeschoten, zullen verliefd worden. Daarom wordt Eros (Cupido) ook wel de “God van de liefde” genoemd.

In Marvel-strips heeft Eros ook deze eigenschap: de persoon die door zijn pijl wordt neergeschoten, wordt verliefd op de eerste persoon die hij ziet. Bovendien is Eros ook de broer van Thanos, maar hij ziet er beter uit dan Thanos en wordt meer begunstigd door zijn moeder.

Thanos is aangetast door het “Inhumans”-gen, dus het lijkt paars en wordt niet verwelkomd door zijn moeder. Dit leidde er ook toe dat Thanos later zijn moeder vermoordde en zijn thuisplaneet vernietigde.

Naast Eros is “Pip the Troll” (ingesproken door komiek Patton Oswalt), een personage dat voor het eerst verscheen in 1975 als een folie voor “Adam Warlock”. Wie is “Adam Warlock”? Er zal hem zijn in “Guardians of the Galaxy 3”, dus ik zal hier niet veel zeggen, iedereen zal hem natuurlijk kennen.

Tweede paasei:

Mens “Dane Whitman” (Kit Harington) heeft een oude kist geërfd van zijn voorouders, en daarin verbergt het de Excalibur “Ebony Blade”!

Het werd gemaakt door de tovenaar Merlin van meteorieten en werd later overgenomen door prins Percy van Scandia, een voorouder van de familie Whitman.

Nadat Cersei was gevangengenomen door de Hemelse Goden, besloot Dane de doos te openen en het zwaard op te halen om zijn prinses te redden. Maar het gebruik van dit zwaard heeft een prijs. In de strips erfde Dane Whitman de mantel van de oom van de schurk “Black Knight” en trad toe tot de “Masters of Evil” -organisatie, maar zijn echte doel is om deze kwaadaardige organisatie van binnenuit te vernietigen.

Net toen Dane het zwaard wilde oppakken, klonk er een stem van buiten het scherm: “Weet je zeker dat je klaar bent?”

Deze stem is niemand minder dan Mahershala Ali’s “Blade”!

Marvel heeft de film “Blade Warrior” al lang officieel aangekondigd, en nu is de Blade Warrior eindelijk voor het eerst in een MCU-film verschenen, hoewel hij alleen te horen en onzichtbaar is.

Het is denkbaar dat we in de film “Blade Runner” Mahershala Ali en Kit Harington samen tegen de vijand zullen zien vechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *