Bruce Willis – 67-jarige stoere jongen uit Hollywood neemt afscheid van film

“Die Hard”, “Pulp Fiction”, “The Fifth Element”, “The Sixth Sense”, “Twelve Monkeys”, “Sin City”, “Doomsday”, “The Expendables”, “Red Flames”….. .

Deze klassieke titels verwijzen allemaal naar een bekend gezicht: Bruce Willis.

Onlangs kondigde hij echter op een onverwachte manier zijn pensionering aan – niet lang geleden bracht de familie van Bruce Willis een verklaring uit dat de legendarische 67-jarige actiester heeft besloten de filmindustrie te verlaten vanwege afasie.

Afasie is een laesie in het hersenweefsel die verband houdt met de taalfunctie.Het spraak-, lees-, schrijf- en taalbegrip van de patiënt zal ernstig worden aangetast, wat ongetwijfeld een enorme impact zal hebben op de carrière en het dagelijks leven van Bruce Willis.

Zodra het nieuws naar buiten kwam, ontstond er opschudding in de filmindustrie, en fans over de hele wereld spraken hun onwil uit. Deze actiester die eind jaren tachtig opkwam en meer dan 20 jaar Hollywood domineerde, heeft ons te veel herinneringen gebracht en verdient ons afscheid.

Nu zal ik je meenemen naar de carrière van Bruce Willis.

01 Comedysterren

Bruce werd in 1955 geboren op een Amerikaanse militaire basis in West-Duitsland. Zijn vader was een Amerikaanse soldaat die in West-Duitsland was gestationeerd en zijn moeder was een Duitse. Op 2-jarige leeftijd keerden hij en zijn ouders terug naar New Jersey, waar hij zijn jeugd doorbracht.

Van zijn 9e tot zijn 17e had hij last van hevig stotteren, maar vreemd genoeg verdween het stotteren op magische wijze zodra hij zijn zinnen uitsprak, alsof hij voorbestemd was om een ​​kom optreden te eten.

Hoewel Bruce al sinds de middelbare school betrokken is bij schooldrama, was hij niet afgestudeerd. Zijn weg naar het onderwijs was extreem kronkelig. Nadat hij de middelbare school had verlaten, ging hij de samenleving in en deed hij klusjes terwijl hij op zoek was naar mogelijkheden voor optredens. Hij werkte als hotelbewaker, restaurantkelner, fabrieksarbeider en harmonica-begeleiding voor een band .

Later keerde hij terug naar de universiteit en stopte resoluut om deel te nemen aan de uitvoering van het toneelstuk “Heaven and Earth” op Broadway. Gedurende deze periode was hij verloren en gefrustreerd, maar hij is altijd consistent geweest in zijn prestaties. Zijn benaderbare publieksrelatie is voornamelijk te danken aan het arbeiderstemperament dat hij door zijn eigen ervaring heeft verworven.

Op 30-jarige leeftijd viel Bruce op tussen 3.000 concurrenten en werd beroemd met het populaire Amerikaanse drama “Blue Moonlight”. Dit is een romantische detectivekomedie. In het stuk creëerde Bruce een zacht detectivebeeld in een pak en leren schoenen, en vormde hij een zeer interessante CP met zijn vrouwelijke baas.

De serie is erg populair, met in totaal 66 afleveringen in 5 seizoenen. Hij werd geïntroduceerd in China door CCTV. Bruce won ook de Emmy Award en de Golden Globe Award voor Beste Acteur in de Musical Comedy Series voor dit drama.

Vervolgens verhuisde hij naar het grote scherm, samen met Kim Basinger in de goed ontvangen romantische komedie “Blind Date”, waarin hij een workaholic speelde die geen relatie heeft en begraven ligt in het werk.

Als je dit pad volgt, zal Bruce waarschijnlijk een comedy-ster worden zoals Jim Carrey. De opkomst van “Die Hard” heeft hem echter in staat gesteld om met succes te transformeren en de “derde stoere vent” te worden na Stallone en Schwarzenegger.

02 De stoere jongen debuteert

Bruce’s meest out-of-the-circle rol is ongetwijfeld de politieagent John McCarran in Die Hard.

Deze rol heeft hem veel gebracht. In de “20 beste agenten in de filmgeschiedenis” die zijn geselecteerd door het Britse gezaghebbende tijdschrift Total Film, staat John McCarran op de eerste plaats, en in de “25 beste actiehelden in de filmgeschiedenis” die is geselecteerd door US Weekly, staat John McCarran op de eerste plaats, ook op de eerste plaats.

Dat jaar verdiende “Die Hard” $ 140 miljoen aan de wereldwijde box office met een kostprijs van $ 28 miljoen, de zevende plaats in de Noord-Amerikaanse box office in 1988.

Aangezien de film zich afspeelt op Kerstmis, is “Die Hard” tot nu toe naast “Love Actually” nog steeds de populairste kerstfilm.

De film vertelt het verhaal van John McCarran, die van New York naar Los Angeles vloog om zijn vrouw te ontmoeten en werd uitgenodigd voor een kerstfeest in een hoogbouw. Het toneel van het feest werd binnengevallen door gangsters. Op een kritiek moment moest McCarran terugvechten en uiteindelijk Huanglong raken.

De actiefilmmodus van grassroots-helden die vechten tegen schurken in een beperkte ruimte gecreëerd door “Die Hard” is niet alleen anders dan traditionele actiefilms, maar geeft het publiek ook een verfrissend gevoel.

Dit door Bruce Willis gecreëerde burgerheldenbeeld is ook heel anders dan de gespierde mannen die eerder door Stallone en Schwarzenegger zijn gemaakt. Zoals regisseur John McTiernan zei: “Ik wil dat het personage van McCarran een antiheld is. De helden in de vorige actiefilms “First Blood” en “Predator” zijn erg krachtig en lijken enigszins op A superhero. Dus ik hoop dat hij meer is van een normaal persoon in Die Hard.”

De John McCarran in de film is gewoon een gewoon persoon die het grote geluk heeft gehad – hij is niet erg bewust, hij is een beetje hebzuchtig voor het leven, hij zal zijn tenen krullen als hij nerveus is, en hij zal kokhalzen als hij tegenover gangsters staat, altijd verwijzend naar “Yippee-Ki”. -Yay motherf**ker” op zijn lippen.

Op basis van deze antiheld, onconventionele innovatie, is de serie “Die Hard” een belangrijk symbool geworden in de Amerikaanse populaire cultuur.

De serie heeft 5 werken gelanceerd, waarvan de meeste een goede kassa en reputatie hebben gekregen, en de onwrikbare status van de stoere kerel van Bruce Willis hebben gevestigd.

03 Variety Superstar

Naast de serie “Die Hard” poetst Bruce Willis ook regelmatig zijn gezicht en speelde hij in talloze klassieke films.

Toen Stallone, Schwarzenegger en Dwayne Johnson veel geld verdienden met actiefilms, heeft Bruce allerlei genres geprobeerd: komedie, sciencefiction, thriller, rampen, literatuur en kunst…

In de vroege jaren 1990, Bruce viel in een kortstondige carrière malaise vanwege zijn hoofdrol “Bonfire of Vanity” en “Ultimate Condor”. Gedurende deze tijd begon hij het ritme aan te passen en ontving enkele enigszins impopulaire literaire films.

In 1994 speelde hij in drie nieuwe theaterfilms van verschillende genres: de erotische suspensefilm “Night”, de literaire sketch “The Great Wisdom” in Berlijn, en de film “Pulp Fiction”, die beroemd was in de geschiedenis van de cinema en won de Palme d’Or in Cannes.

Het enorme succes van Pulp Fiction heeft zijn carrière een nieuwe impuls gegeven. Dit absurd hilarische verhaal is een goede mix van komedie en actie in Bruce.

Halverwege de jaren negentig luidde Bruce een nieuwe carrièrepiek in. De meeste klassieke werken in zijn performance-cv zijn in deze periode geboren.

In 1995 speelde hij in de sciencefictionthriller Twelve Monkeys, een van de beste sciencefictionfilms van de jaren negentig.

Van 1997 tot 1999 werkte Bruce samen met grote regisseurs en speelde hij achtereenvolgens in drie klassieke werken. Het zijn “The Fifth Element” gelanceerd met Luc Besson in 1997, “Doomsday” gelanceerd met Michael Bay in 1998, en “The Sixth Sense” gelanceerd met Nate Shyamalan in 1999.

Onder hen presteerde Bruce het beste in “The Sixth Sense”, dat door veel mensen wordt beschouwd als het beste werk van zijn acteercarrière.

De “Red Flame Battlefield”-serie en “The Expendables”-serie, die in 2010 uitkwamen, kunnen worden beschouwd als het laatste hoogtepunt van Bruce.

Beide series hebben één ding gemeen: nostalgie. Ze hebben allemaal een groep oude drama-botten en oude actiesterren in het verhaal van de schemering van de held genesteld, waardoor de collectieve nostalgie van het publiek naar hun ‘grote verleden’ werd opgewekt.

Het kan worden gezegd dat zolang de groep mensen in “The Expendables” bij elkaar blijft, het in feite een tijdperk kan vertegenwoordigen – een tijdperk van stoere jongens die eenzame helden nastreven.

We hebben maar één zucht naar Bruce Willis. Jammer dat hij op deze manier afscheid wil nemen van het kleurrijke leven van licht en schaduw, en afscheid wil nemen van de supersterrencarrière van Xuanhe.

Tegenwoordig is het niet langer een set dat de held schemert en de stoere vent niet langer een vaste situatie is. Ik hoop alleen dat hij op zijn oude dag stabiel en gezond zal zijn, weg kan blijven van ziekte en de rest kan leven van zijn leven in vrede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *