De heetste komiek – “King of Comedy” Jim Carrey is 60 jaar oud!

“Als ik je niet meer zie, wens ik je goedemorgen, middag en avond.”

Dit is een van de meest klassieke lijnen in de wereldfilmgeschiedenis. Toen hij deze regel zag, verscheen de zonnige man die glimlachte als een kind voor hem.

Dat klopt, Jim Carrey. Voor een jong publiek is dit misschien een onbekende naam, maar als het gaat om de klassieke film “The Truman World” met in de hoofdrol, moet het bekend zijn.

Vandaag gaan we het hebben over de legendarische komiek Jim Carrey.

01 De koning van de filmgeschiedenis

Wat is de rol van Jim Carrey in de filmgeschiedenis? De onbetwiste koning.

Hoewel hij al twee Golden Globe Award Beste Acteur-trofeeën heeft, heeft Oscar, die altijd al onwillig is geweest om komieken te zien, hem nooit begunstigd.Zelfs Jim Carrey grapte dat hij niet langer de oude droom heeft om een ​​Oscar te winnen. Zijn prestaties in de film worden echter al lang algemeen erkend door publiek en critici.

De Britse Chaplin, de Amerikaan Buster Keaton en de Chinese Stephen Chow worden samen met Jim Carrey wereldwijd erkend als de koningen van de komedie. Interessant genoeg zijn zowel Jim Carrey als Stephen Chow geboren in 1962, en Jim Carrey’s overdreven acteerstijl is geërfd van Chaplin’s stille filmtijdperk, en het beïnvloedt nog steeds acteurs over de hele wereld tot op de dag van vandaag.

Zeg Hollywood. Jim Carrey, Heath Ledger en Joaquin Phoenix hebben allemaal schurken gespeeld in het Batman-systeem. Volgens Shi Shijun werden Heath Ledger en Joaquin Phoenix’ waanzinnige stand van zaken toen ze “The Clown” speelden, inclusief de extreme behandeling van hun uitdrukkingen, onderworpen aan de Jim Carrey-versie van “The Riddler” (1995’s “Batman Forever”).

Lange tijd zijn er onder de tientallen films waarin Jim Carrey heeft gespeeld, maar heel weinig slechte (handleiding hier @Cage), en er komen regelmatig goede uit. Zijn kenmerkende komische prestaties en de “buiten de gebaande paden” van zijn films hebben zijn betekenis als acteur van het tijdperk bevestigd, en in termen van marktprestaties is Jim Carrey de onbetwiste box office-koning.

De films waarin hij speelde, hebben 11 keer meer dan 100 miljoen aan de Noord-Amerikaanse kassa gehad en zijn 6 keer in de top 10 van de wereldwijde kassa gekomen. Zelfs in 1994, wat ongeëvenaard is voor films, speelde hij ook in “Geek in Disguise” en “Dumb and Dumber”, een komedie die voor de premièreweek een record aan de kassa heeft gevestigd.

Dankzij de dubbele uitstekende reputatie en de kassa heeft Jim Carrey talloze prijzen gewonnen buiten de Oscars om.

Wat nog belangrijker is, als het gaat om Hollywood-komieken, denken veel mensen eerst aan hem.

02 Acteerniveau

Als we het over Jim Carrey hebben, moeten we het hebben over een klassieke emoji – het trio van magische hoofdschudden.

Deze scène komt niet uit de film, maar uit een aflevering uit 1996 van NBC’s langlevende variété “Saturday Night Live” (de andere twee acteurs zijn Will Ferrell en Chris Kattan).

Jim Carrey’s talent voor komedie valt niet te ontkennen, en hij heeft ook zijn eigen unieke stijl. Hij wordt beschouwd als een van de meest expressieve acteurs in de geschiedenis van Hollywood, met zijn gezicht beschreven als “het rubberen gezicht van een stripfiguur”.

Op basis van dit gezicht heeft hij veel magische personages gecreëerd. Pet Detective Ace Veyron in 1994’s “The Detective”, Stanley in “Grange in Disguise” en Bruce in 2003’s “Fake God”.

Jim Carrey speelde vaak gewetenloos met zijn gelaatstrekken en ledematen en doorbrak de verbeeldingskracht van het publiek over prestatielimieten met verwoede uitdrukkingen en bewegingen.

In “Grieken in vermomming” heeft Stanley, die een masker draagt ​​en superkrachten verwerft, komische uitdrukkingen zoals ogen die uitpuilen, zijn tong uitsteken en zijn mond openvallen. Interpretatie en samenwerking zullen niet zo’n prominent effect hebben.

In “Fake God” maakte de held Bruce zijn tegenstander en leider van het tv-station boos voor een waterval die live op locatie werd uitgezonden. Zijn gezichtsuitdrukking was geleidelijk afschuwelijk en misvormd, maar hij had nog steeds een sterk komisch effect, wat kan worden een leerboek over expressiebeheer voor komieken genoemd.

In detail hebben alle overdrijvingen van Jim Carrey een gevoel van onschuld, wat ook een belangrijke reden is waarom hij honderden miljoenen kijkers heeft weten vast te leggen.

De romantische sciencefictionfilm “Warm and Containing Light” regelde zelfs rechtstreeks een verjongingsscène voor Jim Carrey. Om amnestie te voorkomen, verstopten de mannelijke hoofdpersoon, Barris, en zijn vriendin zich in de kindertijd toen de geheugenblauwdruk niet kon worden gevonden. Op de foto komt het volwassen gezicht van Jim Carrey overeen met het gedrag van kinderen, wat absurd, bizar, maar terug naar het origineel.

Kijk nog eens naar “The Truman World”. In de film zei Jim Carrey de regels “Goedemorgen, middag en avond” in twee situaties.

Het ene scenario is dat Truman zich nog steeds overgeeft aan de wereld van realityshows, en het andere is dat Truman aan het einde van de film afscheid neemt als hij besluit om uit de virtuele wereld te stappen.

De stemmingen en gedachten van de twee situaties zijn heel verschillend, maar wat de twee situaties verenigt, is Trumans vriendelijke, oprechte en waarheidlievende onschuld.

Naast de overdrijving van uiterlijk en de onschuld van de natuur, heeft Jim Carrey’s optreden ook een waardevolle kwaliteit – fusie.

Acteurs die met Jim Carrey spelen, gedragen zich niet zoals hij. Kate Winslet in ‘Warm and Light’, Morgan Freeman in ‘Fake Gods’, Ewan McGregor in ‘I Love You Morris’, hun optredens zijn inherent meer ingetogen.

Jim Carrey beïnvloedt de stijlen van deze acteurs niet met zijn eigen uniciteit, maar handhaaft de grenzen van elkaars speelstijlen met behoud van zijn eigen kenmerken, zodat de hele film altijd in harmonie is.

In de biopic “I Love You Morris” van hetzelfde geslacht heeft Jim Carrey nog steeds een verscheidenheid aan extreme uitdrukkingen, maar wanneer hij een kusscène met Ewan McGregor filmt, zal hij zijn stijl opzij zetten en kalmeren. Hierdoor kan hij zijn kleine kant wijden aan rivaliserende acteurs.

03 De huidige situatie van Jim Carrey

In 2004 onthulde Jim Carrey niet alleen dat hij aan depressie leed in een interview met het Amerikaanse CBS-tv-programma ’60 Minutes’, maar zei hij ook een geweldige zin – ‘Mijn komische talent komt uit wanhoop’.

Jim Carrey had een ongelukkige jeugd. Zijn moeder was de hele tijd ziek en om de moeder in het ziekenhuisbed te amuseren, imiteerde Jim Carrey verschillende dieren en trainde hij geleidelijk zijn talent voor comedy. Op 15-jarige leeftijd zorgde de werkloosheid van zijn vader ervoor dat hij begon op te treden in comedyclubs.

Later ging hij Hollywood binnen en speelde hij in vele blockbuster-komedies, die talloze kijkers amuseerden, maar mislukte huwelijken, chaotische relaties en de zelfmoord van zijn vriendin in 2015 zorgden ervoor dat depressie de komische meester nog dieper raakte.

Daarom heeft Jim Carrey de afgelopen jaren niet alleen niet veel werken, maar verschijnt hij ook zelden in het publiek. Om depressies te weerstaan, ontdekte hij echter een andere identiteit van zichzelf, een schilder.

In de documentaire “Jim Carrey: I Need Color”, geregisseerd door David L. Booth, kun je Jim Carrey giraffen, Jezus, enz. zien schilderen, en de restauraties die in deze afbeeldingen zijn verborgen. Verlangens van gebroken harten.

Naast schilderen heeft Jim Carrey de laatste tijd ook een kleine inval in de muziekscene gedaan.

Op het nieuwe album “Dawn FM”, uitgebracht op 7 januari 2022 door de met een Grammy Award bekroonde muzikant en Canadese zangeres van na de jaren 90 The Weeknd (bijgenaamd “Pot Plant Brother”, die zojuist zijn relatie met Angelina Jolie aankondigde), Kim · Carey als een speciale gaststem, diende ook als de radio-dj van het album.

Dit is niet verwonderlijk, het huis van Jim Carrey en het huis van Wicken zijn immers slechts twee gebouwen van elkaar verwijderd.

In de comedyshow imiteerde Jim Carrey Biden in “Saturday Night Live” het meest recente optreden. Dit is niet moeilijk te vertrouwen op het imiteren van Jim Carrey op weg naar komedie.

Het publiek dat naar dit optreden keek, stond allemaal versteld van zijn expressieve details, en sommigen merkten zelfs op dat wanneer hij een masker opzette, hij helemaal zelf Biden was.

Wat films betreft, Jim Carrey heeft niet alleen zelden geacteerd, maar is ook van plan om verder te gaan dan komedie. “True Crime” met in de hoofdrol in 2016 is een thriller-misdaadfilm zonder komische elementen.

Op dit moment heeft Jim Carrey slechts drie films op het programma staan ​​- de avonturenfilm “Sonic the Hedgehog 2” (uitgebracht in Noord-Amerika op 8 april 2022, die deelneemt aan de nasynchronisatie), de misdaadfilm “Deep Cover” en de horrorfilm film “Aleister Arcane” “.

Daarnaast is er een zware “kant”: Warner ontwikkelt een vervolg op de hitfilm “Joker” uit 2019. In het vervolg zullen meerdere clowns zijn, en de oudere, Warner kan Jim Carrey uitnodigen om te spelen (Het nieuws komt van de bekende filmklokkenluider Daniel Richtman).

In feite komt de rol van “clown” het meest overeen met de conclusie dat “de essentie van komedie tragedie is”. Ik hoop alleen dat comedy-meester Jim Carrey zichzelf kan troosten wanneer hij prachtige uitvoeringen voor het publiek brengt, en zijn leven laat hebben een “mooie ziel”. Eeuwige zonneschijn”.

Tot slot wens ik oom Jin een gelukkige 60ste verjaardag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *